לפני כמה זמן נתקלתי בכותרת הזו בכל מקום אפשרי מחקר איטלקי קובע : פסטה זה לא משמין
רוב האנשים, לא יטרחו לקרוא, ויסתפקו רק בקריאת הכותרת, ומיד ילכו להכין לעצמם מנת פסטה בשמנת ופטריות עם פרמזן מלמעלה.
אני דווקא מסכימה עם הטענה שפסטה זה לא משמין.
כי השמנה לא תלויה רק במאכל אחד, ולא תלויה רק באוכל שאנחנו אוכלים.
אפשר לאכול פסטה כל יום ולא לעלות במשקל, ואפילו לרדת.
אבל מה שיותר חשוב זה אם אנחנו מזינים את הגוף תוך כדי.
אם אוכלים פסטה, ובנוסף אוכלים לחם, גבינות, ביצים, מאפים, חטיפים וממתקים – אז ברור שגם תהיה עליה במשקל, וגם נאכל יותר ממה שאנחנו צריכים, כי הגוף לא יהיה באמת מוזן, ויתכן שיהיו חסרים תזונתיים.
אבל, אם אוכלים פסטה, ובנוסף אוכלים ירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות, נמנעים או לפחות ממעיטים במוצרים מעובדים – אז הפסטה לא תהיה כזו מזיקה.
צריך לקחת הכל בפרופורציה. צריך לשמור על איזון. ואז אפשר לאכול כל דבר.
ולא, זו לא המלצה לאכול פסטה כל יום (או לחם, או פתיתים, או כל מזון מעובד אחר). רצוי לאכול כמה שיותר טבעי, וכמה שפחות מוצרים מעובדים.
אבל הנה, זו עוד הוכחה לכוח האדיר שיש לתעשיית המזון, שבטח מימנה את המחקר הזה, בגלל שהרבה אנשים מורידים פחמימות מעובדות מהתפריט שלהם כי הם רוצים להיות בריאים יותר או לרדת במשקל.
[אגב, הסיפור הזה קצת מזכיר לי את ההודעה של משרד הבריאות האמריקאי מלפני כמה שנים, שטען שפיצה נחשבת למנת ירק, בגלל שיש בה רוטב עגבניות…. 🙂 ]
כדי לאכול בריא, וכן, גם לרדת במשקל, לא צריך הרבה. צריך רק את הידע הנכון, ואת הכלים ליישם אותו.